In een bouchon wordt de Franse burgerkeuken in ere gehouden. Hier geen ingewikkelde fratsen, maar simpele, goed uitgevoerde traditionele kost. Beslist geen keuken voor angsthazen en vegetariërs!
Evenzo voor diegenen die voedselallergieën hebben. Mijn gerechten bevatten zo’n beetje alle ingrediënten waar men tegenwoordig ziek van kan worden. Een technocraat in Brussel heeft daar het woordje ‘allergenen’ voor bedacht. (gluten, noten, ei, melk, boter, room, schaaldieren, schelpdieren, vis, fruit, mosterd en nog veel meer) Ik ben geenszins van plan om mijn keuken daarop aan te passen. Ik hou vast aan de authentieke recepturen en vooral SMAAK! Ik vertrouw op de intelligentie van mijn klanten, daar heb ik Brussel niet voor nodig. U weet zelf, wat goed voor u is. Bij twijfel krijgt u daar bij reservering een duidelijk advies bij: Ergens anders gaan eten.
De pijlers van de Bouchonkeuken zijn het dier van kop tot staart, boter en Beaujolais.
De menukaart wisselt wekelijks.
En natuurlijk heeft de Bouchon alle tien de crus van de Beaujolais in huis!